שיש אבן קיסר, שיש חברון, שיש קוריאן, שיש גרניט ועוד – קיימים בשוק סוגים שונים של שיש המיועדים למטבח, והבחירה בסוג השיש המתאים לצרכים אינה תמיד פשוטה. אילו פרמטרים כדאי לקחת בחשבון בבחירת השיש שלכם? במיוחד בשבילכם גיבשנו רשימה שתסייע לבחור את השיש האידיאלי.

1. סוגי שיש שונים מצריכים תחזוקה שונה. חלקם קשים מאוד לניקוי ואחרים קלים יותר, וכדי לבחור את השיש המתאים יש לקחת בחשבון את התפקיד שמשחק המטבח בבית. במידה ופעילויות הבישול במטבח הן רבות, ואם המטבח משמש מקום התכנסות לכל בני המשפחה בארוחות משפחתיות, סביר להניח שהוא יתלכלך מהר מאוד, ולכן כדאי לבחור שיש ידידותי יותר לניקוי, שאינו צובר לכלוך בקלות.

2. סוגי השיש נבדלים זה מזה גם בצבע שלהם ובמראה שהם יוצרים במטבח. לכן, יש להתייחס אל הקו הכללי שבו עוצב המטבח, על מנת שהשיש ישתלב בו ויתכתב עם הסגנון העיצובי שנבחר עבורו. כמובן שיש לתת את הדעת גם לצבע הכיור, המדפים, הארונות, האי במטבח והאבזור שקיים בו, כדי שהשיש "ידבר באותה שפה" גם עם האלמנטים הללו.

3. לסוגים שונים של שיש עלויות שונות. שיש מלאכותי, למשל, זול יותר משיש העשוי אבן טבעית, ופערי העלויות הללו צריכים להילקח בחשבון במיוחד על ידי דיירים, שהתקציב שלהם מוגבל.

4. על אף שרבים רוכשים שיש בהתאם לטרנדים השולטים בעולם עיצוב הפנים, רצוי שתהיו נאמנים יותר להעדפות שלכם, מאשר לצעקות עיצוביות שעשויות להשתנות לעיתים תכופות. השיש שלכם אמור לשרת אתכם שנים רבות, ורצוי מאוד שתאהבו את החזות שלו במטבח.

השאר תגובה

Please enter your comment!
Please enter your name here